8. mai markering 2018 Solheim Æreskirkegård - Bergen

Solheim Æreskirkegård 8. mai 2018. Følgende la ned krans ved krigsminnesmerke, regnet fra venstre: Kommandørkaptein Kristin Andersen, Bergenhus Festning, minister Terje Søviknes, regjeringen, Marita Moltu, varaordfører Bergen kommune og Brig N - Hordaland v/ Svein J. Sandal Tekst og bilde: Bergensavisen BA.

Også Terje Søviknes minnet de fremmøtte om viktigheten av ikke å glemme krigens falne.

–  Mer enn ti tusen nordmenn mistet livet. Langt flere ble rammet av svik, sorg og tap. Landet ble rammet av en ondskap vi ikke helt kan fatte, og det må vi aldri glemme. Vi skal takke dem som tok opp kampen for vårt land og vårt folk. De som bidro til å vinne friheten tilbake, de som satte oss foran seg selv, sa Søviknes.

8. mai er også nasjonal veterandag, og de hundre tusen norske soldatene som gjennom de siste 70 år har deltatt i hundre aksjoner på fire kontinenter fikk også sin velfortjente heder fra statsråden.

–  Soldatene har hatt mot og vilje til å beskytte og forsvare. I dag skal vi ikke bare hedre de falne, men alle som har gjort en innsats for landet, sa Søviknes.

 -  Alle, som med det norske flagget på skuldra har gjort en innsats for vårt land, er våre veteraner.

–  Den friheten vi har i dag er ikke så selvfølgelig som det er lett å tenke, sa varaordfører Marita Moltu i sin tale.

 Det ble lagt ned fire kranser på minnesmerket på Solheim tirsdag; fra Forsvaret v/ kommandanten på Bergenhus, Søviknes på vegne av regjeringen, Bergen kommune v/ varaordfører og fra Brig N  - Hordaland fra på vegne av Veteranene.

Tekst og bilde: Bergensavisen BA  (datert 09.05.2018).

Kommandør Andersen Bergenhus Festning legger ned krans ved krigsminnesmerke på vegne av Forsvaret. Foto: Bergensavisen BA.
Brig N - Hordaland mønstret med 12 deltakere på 8. mai markeringen på Solheim Æreskirkegård. Foto: Helge Grønning.

Nyeste kommentarer

17.11 | 12:13

GMC-lastebilen ser ut til å tilhøre 2. bataljon på Skjold. Her er visst et hjulskift på gang. Det ser også ut til at dette er under en permisjonstransport?

01.11 | 16:18

Ja, det stemmer. Bildet viser pasient Ove Kobberltvedt på sykestua i Skjold Garnison, Maukstadmoen 1961. Er tatt med i boken vår "Minner fra Brig N"

31.10 | 14:26

Dette bildet ser ut til å være fotografert på Skjold, Maukstadmoen. Siste årene på 50-tallet, eller tidlig 60-tall?

11.10 | 09:22

Hei Ole-Jørgen! Ja, postadressen din har jeg fra før, så den skulle være i orden.
Men jeg tror den nye formannen - Einar D - bruker sms i stedet for e-mail