Foredrag med lysbilder

Vi ønsker velkommen til foredrag med lysbilder om de bergenske reisendebåter, også kalt agentbåter.  

Tidspunkt:    Onsdag 24. oktober kl. 12.00. 

Sted: Festningsmuseet, Bergenhus  v/ sjøfartshistoriker Dag Magne Bakka.  NB! Han er også Brig N veteran. (klikk på bildet for å få det større).

Dag Magne Bakka en av våre mest kjente og kunnskapsrike sjøfartshistorikere. Han har skrevet et utall bøker med tilknytning til sjøfart.

Mange som har levd en stund vil nok huske disse flotte og velholdte fartøyene, som de fleste større handelsbedriftene her i byen brukte for å besøke sine kunder på Vestlandet og i Nord-Norge.

Gratis adgang. Kaffe i kafeen i 1. etasje på Festningsmuseet.

VELKOMMEN !    🙂

 

 

 

På bildet over er to av Hansa Bryggeri sine reisendebåter på Puddefjorden sommeren 1931. Mange som har levd en stund vil nok kanskje huske disse flotte og velholdte fartøyene, som de fleste større handelsbedriftene i Bergen brukte for å besøke sine kunder på Vestlandet og i Nord-Norge. En annen gammel kjenning - Laksevågfergen - for full damp i bakgrunnen. Bildet er fra: Fotomuseum, Origo.
Agentbåten "Firkløveren" fra handelsfirma Kløverhuset, Bergen. Sitat fra Varehandelen i Gulen i gamle dager: "Jentene i butikken og andre som høyrde til handelsfamiliane, syntest det var stor stas med desse agentbesøka. Ein visste at utover kvelden ville det bli ei fin oppleving om bord i ein prektig salong, å få sjå prøver på alt mogeleg.  Ein vart "sessa" rundt eit stort bord, og så vart det plukka fram or fulle skuffer ei mengde interessante vareprøver. På alle veggane fanst skåp og skuffer, og det tok fleire timar før alt var gjennomgått.  Agentane la stor vekt på å ha med det beste og siste på markedet for å freiste kundane og få dei til å kjøpe dusinvis av alt, men det gjekk vel mest på ½ og ¼ dusin."
Festningsmuseet på Koengen på Bergenhus.

Nyeste kommentarer

17.11 | 12:13

GMC-lastebilen ser ut til å tilhøre 2. bataljon på Skjold. Her er visst et hjulskift på gang. Det ser også ut til at dette er under en permisjonstransport?

01.11 | 16:18

Ja, det stemmer. Bildet viser pasient Ove Kobberltvedt på sykestua i Skjold Garnison, Maukstadmoen 1961. Er tatt med i boken vår "Minner fra Brig N"

31.10 | 14:26

Dette bildet ser ut til å være fotografert på Skjold, Maukstadmoen. Siste årene på 50-tallet, eller tidlig 60-tall?

11.10 | 09:22

Hei Ole-Jørgen! Ja, postadressen din har jeg fra før, så den skulle være i orden.
Men jeg tror den nye formannen - Einar D - bruker sms i stedet for e-mail