Brig N veteran Leif Hitland utnevnt til årets Åsabu

Med vennlig hilsen
Brig N veteranene - Hordaland
Heder til Brig N veteran

Brig N veteran Leif Hitland - årets mann i Åsane.

Åsane var tidligere en egen kommune, men er nå en bydel i Bergen med bortimot 50.000 innbyggere. Vår mann - Leif Hitland, Brig N veteran, turleder og støttespiller i Brigadeveteranforbundet for Hordaland, ble nylig utnevnt til årets åsabu for 2017.

Her følger referat og omtale i  "Åsane Tidende" for 3. januar 2018:

"  Åsabuen har felt dommen, og flest stemmer gikk til Leif Hitland. Premien er en diplom og et gavekort på kroner 5000 fra Åsane storsenter. I 71 år har Hitland vært medlem, aktiv utøver og trener i Norna-Salhus, og han holder det gående per dags dato. Fortsatt er han trener for barn og unge i aldersgruppen syv-14 år. (Vi kan føye til at han også ble brigademester i friidrett i 1956)

 

Hitland forteller at han ble svært overrasket over nominasjonen. Enda mer overrasket ble han da han vant.

 

– Jeg vil takke alle som har stemt på meg. Jeg kjenner visst flere i Åsane enn jeg trodde, smiler prisvinneren.

 

Vi spør om han tenker å fortsette som trener i årene fremover.                 – Jeg tar nå etter år av gangen. Når du nærmer seg 83 år så spørs det hvor lenge du holder, smiler Hitland.

 Han konstaterer at det er inspirerende å få bruke tid sammen med de unge. – Det gir mye tilbake. Gjør de det bra, drypper det jo litt på treneren og, sier han med glimt iøyet.

 Hitland presiserer at responsen fra ungdommene gjør det verdt å investere den tiden som legges ned.

 

– Det er fantastisk når jeg ser hvordan øynene deres skinner, sier han.    På samme måte synes Hitland det er viktig at folk stiller opp og viser interesse for ungdommen.

 – Hvordan blir det nye året?

 – Jeg skal være med neste sesong, i hvert fall, sier en takknemlig Leif Hitland".

 Styret i lokalforeningen for Hordaland gratulerer også med denne gjæve utmerkelsen og merker seg utalelsen om at han vil holde på enda et år. Vi regner med at dette også gjelder fortsatt innsats i foreningen vår. (Håkon Tvedt har jo lovet å stå på til han  blir 90 år).

Nyeste kommentarer

17.11 | 12:13

GMC-lastebilen ser ut til å tilhøre 2. bataljon på Skjold. Her er visst et hjulskift på gang. Det ser også ut til at dette er under en permisjonstransport?

01.11 | 16:18

Ja, det stemmer. Bildet viser pasient Ove Kobberltvedt på sykestua i Skjold Garnison, Maukstadmoen 1961. Er tatt med i boken vår "Minner fra Brig N"

31.10 | 14:26

Dette bildet ser ut til å være fotografert på Skjold, Maukstadmoen. Siste årene på 50-tallet, eller tidlig 60-tall?

11.10 | 09:22

Hei Ole-Jørgen! Ja, postadressen din har jeg fra før, så den skulle være i orden.
Men jeg tror den nye formannen - Einar D - bruker sms i stedet for e-mail