Rapport høsten 2020

Rapport fra Hordaland høsten 2020

Brig N veteraner på 8. markering Solheim æreskirkegård i Bergen

12. mars stengte som kjent regjeringen ned hele landet med de mest inngripende begrensninger i fredstid. Så og si all virksomhet som krever fysisk menneskelig kontakt ble med ett redusert til nær null. For Brig N veteranene - Hordaland betød det at samtlige arrangement i  vårprogrammet vårt for 2020 dessverre måtte avlyses, bl.a. årsmøte m/ foredrag på Festningsmuseet på Bergenhus Festning, 8. mai markering på krigsminnekirkegården på Solheim, deltagelse i 17. mai toget i Bergen og  vårtur med egen veteranbuss.  

Nå er det dessverre klart at høstprogrammet for inneværende år kanskje vil måtte lide samme ublide skjebne. Utviklingen på smittefronten i Bergen har ikke vært så god i det siste og strenge regler vil fortsatt måtte gjelde. Vi veteraner som faktisk tilhører den sårbare del av befolkningen følger så godt opp som vi kan – selv om det kan virke som om det er den yngre garde som for tiden driver mest og smitter hverandre – og andre. 

Forhåpentligvis kommer det igjen bedre tider. Det påstås jo fra pålitelig hold  at det arbeides intenst for å utvikle effektive vaksiner. Så derfor ser vi fremtiden relativt lyst i møte. Så snart det lar seg gjøre tar Brig N veteranene - Hordaland derfor sikte på å oppta normal virksomhet igjen. Vi må alle legge hodene i bløt slik at vi da kan komme på det gode gamle sporet så fort som mulig. Når det kan skje vet vi nok ikke ennå, men vi skal i alle fall være klar når så langt kommer.

I mellomtiden må vi holde kontakten så godt vi kan. Noen tellerskritt må ofres for det gode formål. Og Bjørnar er jo veldig flink med å informere oss om alt som skjer både i det høge nord og andre deler av vårt langstrakte land.

Og så kan vi jo mimre litt, hver for oss. Vi har jo en historie og minner vi kan glede oss over. Og da kan fotoboken «Minner fra Brig N» taes frem igjen. Og snart kommer vår utmerkede publikasjon «Brigadeavisa» med et nytt nummer. Det gleder vi oss til. 

Styret i Brig N veteranene - Hordaland ser frem til at vi atter kan møtes igjen og ønsker dere alle en så god tid fremover som mulig. I mellomtiden  må vi ta vare både på oss selv og hverandre. Og husk fortsatt på smittevernreglene!   🙂

 

Karstein Stene 29.09.2020 10:14

Jeg synes at den/de som har sett opp disse sidene fortjener stor takk. Her kan man bla seg tilbake til historier fra vår ungdoms beste tid, og mye mer.

| Svar

Nyeste kommentarer

17.11 | 12:13

GMC-lastebilen ser ut til å tilhøre 2. bataljon på Skjold. Her er visst et hjulskift på gang. Det ser også ut til at dette er under en permisjonstransport?

01.11 | 16:18

Ja, det stemmer. Bildet viser pasient Ove Kobberltvedt på sykestua i Skjold Garnison, Maukstadmoen 1961. Er tatt med i boken vår "Minner fra Brig N"

31.10 | 14:26

Dette bildet ser ut til å være fotografert på Skjold, Maukstadmoen. Siste årene på 50-tallet, eller tidlig 60-tall?

11.10 | 09:22

Hei Ole-Jørgen! Ja, postadressen din har jeg fra før, så den skulle være i orden.
Men jeg tror den nye formannen - Einar D - bruker sms i stedet for e-mail